Groene stroom gewenst

Al jaren speel je met de gedachte, maar in actie was je tot nog toe niet gekomen. Berichtgeving over aardverschuivingen, watersnoodrampen en modderstromen, allen toegeschreven aan de klimaatverandering veroorzaakt door onder andere CO2-uitstoot, zetten je nu eindelijk aan tot handelen. Je wilt een steentje bijdragen aan de milieudiscussie. Verander de wereld, begin bij jezelf. Om te starten met de stroomtoevoer. Enkel nog maar groene stroom wil je. Stroom geproduceerd door windmolens en zonnepanelen. Er wordt veel geadverteerd, dus de keuze voor de juiste leverancier zal snel zijn gemaakt. Denk je. Dat blijkt echter al snel een illusie.

Hoe groen is groene stroom uit Nederland

Groene stroom uit Nederland blijkt niet zo groen als de meeste leveranciers doen geloven. Garanties van Oorsprong kunnen op eenvoudige wijze en legaal worden aangeschaft. Met die certificaten verandert grijze stroom plotsklaps in groene stroom. Ondanks de gewekte suggestie betreft het echter geen stroom die is geproduceerd door zonnepanelen of water- of windmolens. De stroom waar jij nu net je zinnen op hebt gezet. En zo is de zoektocht naar groene stroom uit Nederland gestart. Laat je niet verleiden door wervende slogans, lees de kleinere lettertjes en laat je informeren door het energiebedrijf. Bestudeer het stroometiket nauwkeurig.

Groene leveranciers

Groene stroom uit Nederland, je moet er wat moeite voor doen, maar die is zeker verkrijgbaar. Van een aantal leveranciers mag aangenomen worden dat de stroom groen is. Deze energieleveranciers hebben zich ten doel gesteld betrouwbare, veilige en duurzame groene stroom uit Nederland te leveren. Eerlijke stroom, verkregen zonder gesjoemel en zonder schadelijke effecten voor het klimaat. WISE, de organisatie die streeft naar een betaalbare en betrouwbare mondiale energievoorziening zonder gebruik te maken van kernenergie, heeft in deze leveranciers een partner gevonden. Wil ook jij een eerste stap richting groene stroom uit Nederland zetten?